Durszlak.pl

niedziela, 1 maja 2011

Pyzy z mięsem

A oto proszę państwa PYZULE :)
Przepis zasięgnięty od Ani , której przepisy są świetną inspiracją dla osób na diecie Dukana, jak również są przepyszne :)
Aniu - jesteś po prostu SUPER kuchareczką :)

Ja swoją wersję pyz, zrobiłam z takiej oto ilości składników. 
  • 250 dag twarogu odciśniętego
  • 1 białko
  • 2 łyżki skrobii
  • mięsko, pasztet, bądź cokolwiek mięsnego, które może służyć za nadzienie i które lubimy.
  • sól
Twarożek odciskamy, najlepiej papierowym ręcznikiem, mieszamy z białkiem i 2 łyżkami skrobii oraz lekko dosalamy. Nabieramy na łyżkę, formujemy kulkę, rozpłaszczamy i tak jak zwyczajne pyzy nadziewamy i zamykamy. Gotowe gotujemy 2-3 min. we wrzącej wodzie.


PYCHA, a przepis jest tak prosty, że głowa mała :) 

3 komentarze: