Durszlak.pl

sobota, 22 stycznia 2011

Kotlety rybne

Nie zawsze mam ochotę na zwyczajną rybę z piekarnika, czy smażoną, więc oto one, kotleciki rybne.
  • 2 płaty białej ryby (tilapia, panga, co kto lubi)
  • łyżka skrobii
  • 1 jajko
  • przyprawy wedle uznania
  • papryka
  • cebulka
Płaty rybne mielimy, ja robię to zazwyczaj ręcznym mikserem. Dodajemy jajko, skrobię, przyprawy i drobno posiekaną cebulkę i paprykę. Tak gotową masę nabieramy łyżką i rzucamy na rozgrzany teflon. Parę minut smażymy z obu stron i kotleciki gotowe. Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym

3 komentarze:

  1. Kotlety rybne to dobry pomysł kiedy już nie ma się pomysłu jak zjeść rybę...Lubię takie placuszki!

    OdpowiedzUsuń
  2. zawsze to jakaś odmiana :) bo ileż można jeść rybę smażoną na teflonie bądź z piekarnika :)

    OdpowiedzUsuń
  3. hej, bardzo fajnie tu u Ciebie. świetne przepisy! dukan nie wydaje się taki monotonny ;)
    będę zaglądać i pozwolę sobie dodać zakładkę do Ciebie u mnie:
    http://kuchniaetc.blogspot.com/

    ja już w sumie po dukanie, ale nadal stosuję te przepisy, więc zapraszam, może znajdziesz coś dla siebie.
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń