Wiedziałam, że z im mniejszej ilości produktów, tym lepsze potrawy wychodzą, ale żeby aż tak zminimalizować je ?? :)
Na przepis natrafiłam przypadkiem szperając w googlu :) hehe Przepis pochodzi stąd http://www.dukania.vel.pl/Mleczne-buleczki-sniadaniowe i jest SUPER :)
Uwaga: po wymieszaniu skladników może nam się wydawać, że jest to bardzo mała ilość jak na takie dwie bułeczki, ale nie ubawiajcie się, rosną w piekarniku :)) także dosłownie łyżke na papilotkę wystarcza!
Na przepis natrafiłam przypadkiem szperając w googlu :) hehe Przepis pochodzi stąd http://www.dukania.vel.pl/Mleczne-buleczki-sniadaniowe i jest SUPER :)
- 6 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
- 1 jajko
Uwaga: po wymieszaniu skladników może nam się wydawać, że jest to bardzo mała ilość jak na takie dwie bułeczki, ale nie ubawiajcie się, rosną w piekarniku :)) także dosłownie łyżke na papilotkę wystarcza!
Aż się nie chce wierzyć, że z takich składników wyjdzie coś jadalnego...i to w dodatku bułeczki:) Muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńZastanowił mnie tytuł. Maślane bez masła? ;) lepiej byłoby "mleczne" napisać :). Ale przepis ciekawy, wart wypróbowania.
OdpowiedzUsuńpoproszę odrobinę ;)
OdpowiedzUsuńciekawe...:)
OdpowiedzUsuńTurlaczku, bo smakują jak bułeczki maślane, są takie delikatne i puszyste w środku, w ogóle nie czuć mleka w proszku :) Na prawde spróbujcie dziewczyny, bo przepis wyśmienity, ja też nie wierzyłam jak go zobaczyłam :)
OdpowiedzUsuńcudnie zaczynac dzień z takimi bułeczkami.
OdpowiedzUsuńWłaśnie siedzą w piekarniku :)) do kawki, mmmm cudeńko :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam. Moje tak ładnie nie wyrosły (bo miałam tylko mleko granulowane i starałam się je jakoś rozetrzeć), ale całkiem smaczne :)) i żółciutkie.
OdpowiedzUsuńwyglada bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńJa też robiłam z granulowanego i wyszło :) może za szybko wyciągnęłaś z piekarnika :) ahh i najlepiej smakują zaraz na ciepło :)
OdpowiedzUsuńpyyyyszne!!!! jak mi brakowało takiego przysmaku!!!:) rewelacja!!
OdpowiedzUsuńaż nie moge uwierzyc, że to tylko mleko i jajko!:)z jigurcikiem pyyycha!!! a jakby dodać do tego np. jagody????
mniam!:)
Bo. cieszę się, że smakowało :) są pyszne i szybkie w wykonaniu, czasami jak padam na nos po pracy to piekę je na szybciora, żeby coś wszamać :) z jagodami ... mmmm ... muszą poczekać do 3 fazy, ale zapewne niebo w gębie :) wypróbuję na pewno ! :)
OdpowiedzUsuńsą przepyszne, ja wymiksowałam je mikserem i mi wyszły trzy duże
OdpowiedzUsuńoO mikserem ? hmm ... wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńna pewno wypróbuję! we wtorek będę miała co zabrać na praktyki:3
OdpowiedzUsuńUwaga, Babeczki nadają się do jedzenia zaraz po upieczeniu, są pyszne i chrupiące, niestety po dłuższym czasie stają się twarde i suche, tak więc nie nadają się do zabrania ze sobą, bo będą niesmaczne :) Polecam zaraz na ciepło z serkiem, mmmm :) pycha
OdpowiedzUsuńuch, szkoda. wielka. ale pewnie i tak wypróbuję ten przepis.
OdpowiedzUsuńzrobiłam dwa razy, najpierw z 6 łyżek, potem z 4 łyżek mleka w proszku, z mniejszą ilością też wychodzą i są mniej suche:)
OdpowiedzUsuńświetne bułeczki
czy mogłabym dostać maila do dieta dukana moje poczynania nika gotuje/bardzo bym prosiła bardzo brakuje mi tego bloga/
OdpowiedzUsuńWłaśnie ponownie rozpoczęłam moją przygodę z dukanem i jestem pełna podziwu dla autorki tego bloga, napewno często będę tu zaglądać po pyszne pomysły na dukanowe przysmaki! Czy mogłabym podobnie jak pati24 prosić o maila do Niki autorki bloga dieta dukana moje przepisy i poczynania. nika gotuje,także mi bardzo brakuje tego bloga
OdpowiedzUsuńczy te bułeczki można jeść w fazie naprzemiennej?
OdpowiedzUsuń