- 5 jajek
- 3 łyżki skrobii kukurydzianej
- 3 łyżki słodziku w proszku
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki oleju parafinowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
Po wystudzeniu przekrajamy na 3 części (ciasto pięknie wyrasta) i robimy masę:
- 4 łyżki serka homogenizowanego
- aromat waniliowy
- słodzik (ilość dowolna do smaku)
- żelatyna 1 łyżeczka rozpuszczona we wrzątku
- rabarbar pokrojony w kostkę
- słodzik
- cynamon
- goździki
Przekładamy kolejną część ciasta. Wuala :) Gotowe. Ja do niego robię nutelkę, jako polewę
- 7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
- słodzik 1 łycha
- 1 - 2 łyżeczki kakao
- 3 łyżki mleka w płynie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz